Popis poskytované služby

Chráněné bydlení bude mít kapacitu deset obyvatel a představuje tak alternativu k současným většinou velkokapacitním domovům pro seniory. Naším cílem bude vybudovat zde sociální službu rodinného charakteru. Rozdíl oproti standardním domovům pro seniory nebude pouze v kapacitě, ale dále především v nastavení a poskytování služby.

Podpora a pomoc bude klientům zajišťována tak, aby byli v co nejvyšší míře zapojeni do péče o domácnost, zajištění stravy, sebeobsluhy. Bude cílena na činnosti, které klient sám není schopen vykonat. Klient bude vždy povzbuzován v tom, aby se na těchto činnostech dle svých možností podílel a nebyl pouze pasivním příjemcem této pomoci tak, jak tomu v současnosti v domovech pro seniory často je.

Klienti se tak budou podílet na zajištění chodu svých domácností: úklidu, nakupování, přípravě stravy, praní prádla atd. Život v Chráněném bydlení Nosislav tak poběží v režimu co nejbližšímu běžnému chodu domácnosti s tím, že s činnostmi, které klienti nebudou zvládat sami, jim budou pomáhat asistenti chráněného bydlení.

Klienti budou dále podporováni v tom, aby se aktivně účastnili života v obci a využívali běžných služeb: obchody, kadeřnictví, pedikúra, restaurace, kulturní akce, atd.