Chráněné bydlení Nosislav

Reportáž ze stavby Chráněného bydlení

Podívejte se na reportáž ČT
o Bienále pro Diakonii s výtěžkem pro naše chráněné bydlení...

BRNĚNSKÉ EVANGELICKÉ SBORY FINANČNĚ PODPORUJÍ STAVBU CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ

27. 1. 2015

Celý rok 2014 probíhaly napříč brněnskými evangelickými sbory akce podporující výstavbu Chráněného bydlení. Také díky místnímu sboru v Nosislavi a jejich zahraničním přátelům na účtu výstavby přibyla nemalá částka.

V listopadu 2014, se již  potřetí uskutečnila charitativní šachová simultánka.

V brněnském evangelickém kostele, Blahoslavově domě na Lidické ulici, hrál letos proti 22 soupeřům česká jednička GM David Navara.

O úrovni své hry nenechal nikoho pochybovat – 21 svých soupeřů dokázal bez větších obtíží porazit. O to cennější je letošní jediná remíza, kterou dokázal s velmistrem uhrát Bohuslav Křena. Ani domácí se však nemuseli stydět – František Osvald, člen pořádajícího farního sboru ČCE, dokázal vzdorovat ze všech hráčů nejdéle. Simultánka trvala necelé dvě hodiny a přehoupla se do tradičního jarmarku domácích jídel a lahůdek, kde se hráči promísili s organizátory i návštěvníky a všichni ochutnávali o stošest.

Všichni účastníci, hráči i nehráči, přispívali svým startovným i konzumací domácích specialit na středisko Diakonie ČCE v Brně. Prostředky z vyjímečné šachové akce poputují na stavbu Chráněného bydlení pro seniory, které vzniká v nedaleké obci Nosislav.

Již tradičně byly Šachy pro Diakonii akcí, která spojuje šachový svět se světem nešachovým a lidi s dobrým srdcem mezi sebou navzájem.

(autorem textu a pořadatelkou akce je Saša Hauserová)

VÝTEŽEK Z AKCE ČINÍ: 36.456 Kč

Další akce pořádané na podporu výstavby Chráněného bydlení:

Adventní jarmark pořádaný sborem v Brně- Židenicích s výtěžkem 13.882 Kč.

Adventní jarmark v Nosislavi s výtěžkem 75.000 Kč.

O akcích Vás ještě budeme detailně informovat, sledujete i nadále naší stránku.